Sunday, April 11, 2010

Nothing to bring home,

When did they stop doing posters you want rip of the wall and take home? If someone asked me to design a poster I would do everything to make it ripable of da wall deluxe.

Le Bar Rouge,

Saturday, April 10, 2010

Johans birthday,

Johans 38th birthday.

First we ate meat and talked about Discovery testosterone programming at Johans place. We all agreed upon Bear Grylls awesomeness. Then we headed over to nearby restaurant Deville for oysters, meat, fish and red wine. A couple of hours later we stumbled over to Bar Le Rouge for some more red wine.

My night ended here while the others went on to Kåken for some more vino tintonen.

"Slarvor"



5 dl vatten

½ pkt jäst

2 tsk salt

2 msk honung

1½ dl havregryn

7-10 dl vetemjöl

Lös upp jästen i kallt vatten. Blanda först i salt och honung, därefter havregryn och sist, efter en stund, mjöl.
OBS! var försiktig med mjölet, ty degen ska vara lös och kladdig.

Låt jäsa svalt under kökshanduk i minst två timmar eller över natten (jäser degen ur bunken är det bara att trycka till den lite).

Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lika stora bitar och lägg på en plåt (infettad eller med bakplåtspapper).

Sätt på ugnen på 225º. Låt grädda i 7-10 min, men titta till slarvorna så att de inte blir för mörka. När slarvorna har börjat få färg tar du ut plåten snabbt och penslar bröden med vatten (för lite sötare smak kan du blanda i en klick honung i vattnet). Ställ sedan in plåten i ugnen igen.

Låt svalna på galler utan bakduk.

"Slarvor" avnjuts bäst när de fortfarande är varma. Håller att rostas dag två. Bra tillbehör är smör, en skiva ost, marmelad och en kopp te. Om du gillar salta mackor kan du skiva potatis och ringla lite Kalles över.

Friday, April 9, 2010

Tuesday, April 6, 2010

Saturday, April 3, 2010